In het diepe?

Bewustwording van hoe je ervoor staat in het leven en dat je wellicht ‘het anders zou willen of zelfs moeten’ kan aanvoelen alsof je spreekwoordelijk ‘in het diepe’ springt. Dat klinkt misschien gek, maar veelal lijken we het leven te leiden volgens een soort automatische piloot; je wordt geboren, gaat naar school en aan het werk.

Pas op het moment dat er iets niet loopt in het leven zoals we het graag zouden willen, gaan we ons afvragen hoe dat kan. Hoewel dat vrij laat is, is het nog altijd zo; beter laat dan nooit. Waarom? Omdat het nooit te laat is om actie te ondernemen. Het leven rolt zich helemaal niet af volgens een vast patroon of een volgens een tevoren geschreven script. Jij bent kapitein op je levensschip; jij bepaalt de koers en hebt vervolgens zèlf het roer in handen.

Bewustwording is als in het diepe springen dus… wat doe je dan? Wanneer je kopje onder bent, zorg je dat je bovenkomt en door middel van water trappelen boven blijft. Vervolgens ga je zwemmen tot je op het droge bent waar je wil zijn. Is het zo eenvoudig als het hier klinkt? Ja. De tactiek is eenvoudig, het uitvoeren ook, misschien is volhouden wat pittiger, maar daarom trek je naar mensen toe die op hetzelfde level zitten en je kunnen steunen.

Wil je weten op welk levensgebied wellicht wat aandacht nodig is, klik hier voor het levenswiel(geen freaky shit, hoewel de naam anders doet vermoeden;)).