Lifestyle

Een gezonde verhouding tussen lichaam en geest zowel onontbeerlijk als vanzelfsprekend wanneer je je leven naar eigen wens creëert. Er komt altijd een punt dat je je realiseert dat je lichaam je schip is voor je ‘ik’ in alle facetten. Met dat inzicht ga je begrijpen dat je op je lichaam moet passen. Je lifestyle is dus ontzettend belangrijk goed onder de loep te nemen. Vraag jezelf af of dat wat je dagelijks doet en laat bijdraagt aan hoe jij in het leven wil staan. Kijk naar je voeding, je waak en slaapritme en uiteraard naar de beweging die je lichaam nodig heeft om goed te blijven functioneren.

Als je aan het begin van je pad staat; ga bij jezelf na wat je fijn vindt. Hou je van lucht, grond of water? Dat kan helpen te bepalen wat jouw ultieme manier van bewegen is; wandelen/fietsen, yoga, krachttraining, zwemmen… noem het maar op!

Heb je wel plannen maar nog niet concreet? Ben je zelfstandig genoeg om met de hulp van een beperkt aantal tools  iets te doen aan je levensstijl, je gewoontes, je gewicht, je gezondheid? Dan is dit wellicht een mooie start voor jou!

Naast aandacht voor het fysieke gebeuren, kijk je ook naar het geestelijke. Hoe staat het met je ontwikkeling? Met welke informatie verrijk jij je horizon? Met wie verbindt jij jezelf? Hoe veerkrachtig ben je? Weet je nog wat zelfliefde is? Stevig in je schoenen staan, vraagt enorme bewustwording in dit stuk van zaken. Uiteraard is actie in de taxi dan de volgende stap!

Om als mens in de samenleving zelf en samen tot je recht te komen is het belangrijk na te denken over jouw verbondenheid met je omgeving (en de wereld). Hoe laat jij jezelf zien, wat laat je zien van jezelf, wat geef je vanuit zelfliefde en dus uiteindelijk ; wat is jouw impact op de wereld?

Zorg goed voor jezelf, je bent het dubbel en dwars waard!